23948sdkhjf

E-handeln firar triumfer i skärgårdarna

Mathem, som för sjätte året i rad levererar e-handelsbeställningar i Stockholms skärgård, satte nya rekord i midsommar.

I Östergötlands skärgård levererar Ica Supermarket Smedby för första sommaren e-handelsbeställningar i samarbete med Bråvikslinjen.

Mathem ökade sina skärgårdsleveranser med 32 procent under midsommmarveckan och levererade över 1,6 ton färskpotatis. 630 leveranser gjordes mellan måndag och torsdag före midsommarafton, jämfört med 477 stycken förra året.

De flesta beställningarna innehöll som förväntat den traditionella midsommarmaten, där färskpotatisen var storsäljaren, skiver Mathem i ett pressmeddelande.

– Efterfrågan på våra skärgårdsleveranser har hittills varit enorm även i år, vilket är roligt eftersom vi har ökat vår kapacitet markant. Vi räknar med att Stockholms skärgård kommer att vara en mer populär destination i sommar än vanligt. Under midsommarveckan har otroliga mängder midsommarmat levererats, och ganska förväntat var det färskpotatisen som var mest populär. Lite mer oväntat verkar även vattenmelon ha varit en favorit på årets midsommarbord – nästan 900 kg har levererats ut till våra skärgårdskunder, säger Johan Littorin, försäljnings- och marknadsdirektör för privatkunder på MatHem, i en kommentar.

Skärgårdsleveranserna sträcker sig från Björkhagen utanför Nynäshamn i söder till Tjöckö i norr och Sandhamn i öster.

Mathem kör sina skärgårdsleveranser fram till den 29 augusti.

I Östergötland har handlarna Rickard Johnson och Ann Nilsson hittat en samarbetspartner för skärgårdsleveranser i Björn Hammarsköld som driver Bråvikslinjen, men som i sommar inte kör reguljärtrafik.

Avsikten är att täcka den östgötska skärgården mellan Gränsö i norr och Gryt i söder. Satsningen inleddes förra veckan inför midsommar.

– Det var en blygsam start, men den väckte väldigt stort intresse i skärgården, berättar Rickard Johnson, som själv var med på den första leveransturen.

Leveranserna fortsätter nästa vecka och pågår till vecka 31.

Rickard Johnson och Ann Nilsson, Ica Supermarket Smedby.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.141