23948sdkhjf

Handlarparet i Likenäs tackar för sig – ska driva ny Ica

Fredrik Halvardsson och Anton Selberg släpper butiken runt årsskiftet. ”Det kunde inte ha blivit en bättre start på handlarresan”.

2017 tog handlarparet över den lilla närbutiken Allköp i värmländska Likenäs. Då låg omsättningen på 8,8 miljoner kronor.

Två år senare, 2019, hade den ökat till 25,4 miljoner kronor.

– Mellan 1984 och 2017 hade butiken i princip varit oförändrad så vi gjorde en storsatsning och totalförnyade den. Det har varit fyra fantastiska år men nu känner vi oss redo för nästa kapitel i livet, säger Fredrik Halvardsson till Fri Köpenskap.

Under gårdagen lades butiken ut för internansökningar inom Ica och Fredrik Halvardsson tror att det slutliga bytet kommer att ske någon gång runt årsskiftet.

– Vi har framtidssäkrat butiken men nu kommer det att kännas bra att lämna butiken butiken till en ny handlare som kan ta den vidare ytterligare.

Tipset till nästa handlare är att skapa en konkurrenskraftig e-handel och täta samarbetet med Branäs skidanläggning.

– Under vinterhalvåret är Likenäs ett av Värmlands mest expansiva områden med omkring 15-20 000 besökare i veckan. Under denna tid tredubblas också omsättningen så då gäller det att skapa en så bra service som möjligt för dessa kunder, konstaterar han.

Vilken butik blir nästa för er då?

– Inget är officiellt ännu men vi vill fortsätta driva Ica-butik och vi för så klart en dialog med Ica. Vi tycker att det är väldigt roligt att jobba med organisation och personal så det hoppas vi att vi kan få göra ännu mer. Det ska bli roligt med en ny marknad också.

Artikeln är en del av vårt tema På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.082