23948sdkhjf

Blixtsnabbt betalt för Vemblas bud

Matleveranstjänsten Vembla inlededer ett samarbete med Gigapay för att göra så att Vemblabuden kan få ersättning utbetald direkt efter att en matkasse levererats.

Gigapay ordnar även så att skatter och försäkringar tas om hand på rätt sätt. I och med detta hoppas man förändra bud-branschen till arbetarnas fördel.

Vembla började pilottesta sin tjänst i Stockholms innerstad i höstas, och under vårens coronakris lanserades den i större skala.

Nu samarbetar de med fintech-startupen Gigapay för att ge sina bud snabba utbetalningar i realtid. Gigapay tar fram system för ersättningar inom den växande gigekonomin.

– Vi vet att kraven från vår personal och shoppers kommer att ändras över tid. Direktutbetalningar och transparens kring inkomsten är några av de faktorer som kommer att minska omsättningen på och öka tillfredsställelsen bland vår personal, säger Sunil Dutt, vd och grundare av Vembla, i ett pressmeddelande.

Lösningen att betala ut löner i realtid är unik för Vembla och blev extra aktuell under Coronakrisen, då vissa bud kanske förlorat andra inkomster som de vanligtvis har.

– Att få utbetalningar i realtid för arbete som utförts är en hygienfaktor för de gig- och marknadsplatsplattformar som vill få tillgång till den bästa gigtalangerna. Vi är stolta att ha Vembla som samarbetspartner, som delar vår visioner kring framtidens arbetsmarknad, säger Raiha Buchanan, medgrundare och vd på Gigapay.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078