23948sdkhjf

Brand i Coop-butik i Stockholm: ”Kraftigt skadad”

Coop Konsum i Västerhaninge brann under förmiddagen. Hela centrumbyggnaden stängdes ned.

Strax efter klockan 06.15 under onsdagsmorgonen inkom larm till räddningstjänsten om rökutveckling ovanför Coop-butiken i Västerhaninge centrum.

På plats kunder räddningstjänsten konstatera att det brann inne i butiken och ett omfattande släckningsarbete med elva enheter från tre brandstationer inleddes. Köpcentrumet stängdes också ned, där bland andra även Hemköp och Systembolaget omfattas.

Vid 09-tiden konstaterades branden släckt och räddningstjänsten fortsätter med eftersök efter glöd.

– Nu gissar och spekulerar jag lite men själva livsmedelsbutiken är kraftigt skadad så den kommer nog att vara stängd ett tag. De som ligger precis intill försöker vi att ventilera bort röken från så de kommer nog vara stängda kanske ett litet tag. Sedan hoppas vi naturligtvis på att det inte är så mycket röksmitta i resterande lokaler. Det är ganska många lokaler här men vi hoppas på att de flesta kan öppna inom det snaraste, kanske till och med i dag, säger yttre befäl Magnus Gärtner till Aftonbladet live.

Enligt Tarik Belqaid, pressansvarig hos Coop har ingen i personalen kommit till skada.

– Det var en privatperson som såg rök komma från taket men ingen av våra kollegor var på plats i butiken. Räddningstjänsten och andra berörda parter kommer att återkomma till oss om mer information, säger han till Fri Köpenskap.

Enligt räddningstjänsten finns tecken som tyder på att branden startat i ett kylskåp.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.079