23948sdkhjf

Tempo slår larm – kan tvingas stänga när Lidl öppnar i dag

Blodig konkurrens i Visby och i dag öppnar nya Lidl. ”Det kan räcka för att det inte finns en butik efter årsskiftet”, säger Tempohandlaren Micke Erixson.

Fri Köpenskap har vid flera tillfällen berättat om den hårda konkurrensen om matkronorna på Gotland och Visby i synnerhet.

Ica Maxi Visby gör en mångmiljonsatsning på en helt ny pilotbutik för Maxi-profilen och Stora Coop Visby verkar aldrig ha en lugn stund. Dessutom öppnar Lidl i dag sin första Noll CO2-butik i området.

Det sistnämnda kan bli spiken i kistan för Tempobutiken, befarar handlaren Micke Erixson.

Det är främst lågpriskunderna som det handlar om. Det här kan räcka för att det inte ska finnas en tempobutik i Visby efter årsskiftet. Det är så nära till Skarphäll från Bingeby. Det behövs inte att så många kunder springer åt andra hållet så finns inte vi kvar, säger han till tidningen Helagotland.

Även Ica Krampbroboden i Fole är oroad över den hårdnande konkurrensen.

– Man känner att konkurrensen ökar. Vi har redan tre stora aktörer sedan tidigare och nu blir det fyra. Det är samma kaka vi ska ta av allihop, säger handlaren Peder Fohlin till tidningen.

Markus Wahlgren, butikschef hos Stora Coop Visby, hyser stor respekt för Lidl.

– Det är väldigt spänt i branschen här på Gotland just nu. De som ligger nära kommer att bli särskilt berörda men alla kommer att påverkas. Bagerier, sportaffärer och livsmedelsaktörer. Alla som säljer något som säljs hos Lidl kommer att känna av konkurrensen. Det är en vass aktör med stora muskler och för oss kommer det absolut att bli väldigt kännbart. Både hos oss på Stora Coop men även våra andra butiker i föreningen. Coop Öster ligger ju exempelvis väldigt nära, säger han till Fri Köpenskap.

Samtidigt har butiken förberett sig för en våldsam fajt.

– Vi har identifierat Lidls svagheter vilket framförallt är lokalproducerade varor och lokal sponsring. Hellre mjölk från Stafva än från Stuttgart, säger han med ett skratt.

– Den dagen Lidl säljer Smaklösas skivor, då ska jag äta upp mina strumpor.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.079