23948sdkhjf

Han är ny ordförande för Hemköpshandlarna: "Väldigt hedrande"

Efterträder Samir Cherif som suttit på posten i elva år.

Hemköpshandlarna har utsett Andreas Quist till ny ordförande, vilket Icanyheter var först med att uppmärksamma.

Andreas Quist är 33 år gammal och driver sedan några år tillbaka Hemköp Billdal i södra Göteborg tillsammans med sin bror.

Det är ett väldigt hedrande och spännande uppdrag att få leda vårt arbete i Hemköpshandlarnas styrelse tillsammans med mina duktiga kollegor, säger han till Fri Köpenskap.

Vilka frågor är det främst som du vill driva för Hemköpshandlarnas räkning?

Det vi i styrelsen vill driva tillsammans med alla våra medlemmar är att stärka vårt kunderbjudande och förfina vår affär. Att säkerställa en god lönsamhet och rätt affärsvillkor för våra handlare.

Hemköpshandlarnas e-handel har ju varit en het fråga ganska länge och som kanske aktualiserats särskilt nu under coronapandemin. Hur ligger ni till där nu och vad vill ni se framöver?

 Vi ligger bra till tycker jag. Vi har en modern plattform med ett starkt kunderbjudande. Men absolut är detta en fråga vi pratar om och som har accelererat hos alla i branschen sedan coronautbrottet startade. Några av mina kollegor är igång i dag och flera kommer under hösten. 

Andreas Quist efterträder Samir Cherif som lämnar över klubban.

– Då jag suttit i snart tolv år kändes det som det var läge att säkra successionen. Jag kommer ändå vara kvar som vice ordförande och se till att göra allt så smidigt som möjligt för min efterträdare, säger han till Fri Köpenskap.

Vilket är det starkaste minnet från din tid som ordförande?

 Starkaste minnet jag har var när vi säkrade vårt nya Hemköpsavtal 2012 som gjorde att alla handlare fick det mycket bättre.

Hur tycker du att den handlardrivna delen av Hemköp utvecklats under dessa åren?

Vi har haft en fantastisk utveckling både omsättnings- och resultatmässigt under de här åren och när Hemköpshandlarna står för 21 av 50 av de mest lönsamma butikerna under 100 miljoner i omsättning är det väl ett tecken nog.

Vad tror du om din efterträdare Andreas Quist?

Jag har bara gott att säga om honom. Han är trots sin ringa ålder extremt kompetent och har gjort ett fantastiskt jobb tillsammans med sin bror hos Hemköp Billdal.

Artikeln är en del av vårt tema På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.079