23948sdkhjf

Lidlbutik behöver mer yta – bygger ut i Femman

Lidl skördar framgångar i Göteborg. Nu meddelar kedjan att butiken i gallerian Femman behöver byggas ut och att det kommer att ske under våren 2021.

Femman i Nordstan var platsen för Lidls första etablering i Göteborgs city. Butiken invigdes hösten 2018. Två år senare behöver butiken växa i yta. Därför genomförs en utbyggnad på drygt 400 kvadratmeter under våren 2021. Den totala butiksytan blir då cirka 2 000 kvadratmeter. I byggplanerna ingår snabbkassor och en större frukt- och grönsaksavdelning.

– Vi visste redan 2018 att etableringen i Femman hade enorm potential med sitt centrala läge i hjärtat av Göteborg, nu två år senare är vi glada över att kunna expandera ytterligare, säger Christoffer Wennergren, fastighetschef Region väst på Lidl Sverige.

Lidl satsar stort på Göteborgsområdet med målet 30 butiker. I slutet av maj öppnade en butik i Trollhättan och veckan därpå var det invigning i Kviberg för den 17:e butiken i regionen. Lidl har också kommunicerat att det ska öppna ytterligare en Lidlbutik vid Frölunda Torg innan årsskiftet.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.109