23948sdkhjf

Klart: Ny Ica till handelsområde – öppnar 2021

En ny Icabutik öppnar i Sjöbo hösten 2021.

Nu står det klart att en ny Icabutik vid handelsområdet Sjöbo Väst blir verklighet. Efter en lång process som slutade i mark- och miljödomstolen har nu detaljplanen nu vunnit laga kraft.

Läs också: Trendbrottet: Ica gör tv-reklam för e-handeln

– Det här är startskottet för utvecklingen av Sjöbo väst som vi med glädje sett fram emot. Icas etablering är en viktig del i handelsområdet, men vi ser också att det kommer att stärka hela kommunens attraktionskraft och bidra till ett stort antal arbetstillfällen, säger Claes Melin, grundare av Melica Invest och tillsammans med kommunen initiativtagare till Sjöbo väst utveckling.

För Icas del sätts spaden i marken redan efter sommaren.

– Vi är väldigt glada över den kommande öppningen som planeras till hösten 2021. Och ser fram emot att få erbjuda alla kunder, både boende i Sjöbo och omkringliggande kommuner, möjligheten att ta del av en ny modern butik, säger Håkan Ronnlycke, etableringschef på Ica Sverige.

Visionen för Sjöbo väst stannar inte vid ett växande handelsområde med ett stort utbud. Här planeras även för ett större bostadsområde, idrottshall samt en av Sveriges modernaste skolor.

– Vi tror så mycket på Sjöbos framtid och växtkraft att vi planerar för en helt ny stadsdel. Här vill vi bygga bostäder för boende i livets alla skeden och möta människors olika behov.

Läs mer om: Ica
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.141