23948sdkhjf

Matkasseföretaget blir helt klimatneutralt

Det internationella matkasseföretaget Hellofresh har beslutat att till 100 procent klimatkompensera koldioxidutsläppen från sina matkassar. 

Klimatkompensationen internationellt kommer att ske genom ett samarbete med det klimattekniska startupföretaget Planetly med bas i Berlin som tillsammans med Hellofresh ska investera i klimatskyddsprojekt över hela världen. Totalt förväntas initativet kompensera för cirka 40 000 ton koldioxid för år 2020. I USA samarbetar Hellofresh med Terrapass för att kompensera för minst 50 000 ton koldioxid. I Sverige stödjer företaget Yarra Yarra-reforestationprojektet i Australien och ett rojekt i Nederländerna som genererar ren energi från infångandet av metangas. Samtidigt  tittar Hellofresh också på potentiella nordiska projekt.

– För oss är det en högt prioriterad fråga att utvärdera, mäta och minska våra koldioxidutsläpp, och vår utsläppskompensation är ytterligare ett steg för att förstärka Hellofresh hållbarhetsarbete. Jag är mycket stolt över vårt arbete där vi erbjuder våra svenska kunder ett mer hållbart sätt att njuta av mat, säger Kristian Hald, vd för Hellofresh i Norden i en kommentar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.084