23948sdkhjf

Kommunen kan sätta stopp för ny Coop

Coop Norrbotten har fått avslag på sin bygglovsansökan för en ny butik i Gällivare. Föreningen överklagade till länsstyrelsen, men har ännu inte fått något nytt besked av kommunen.

Länsstyrelsen har skickat tillbaka ärendet till kommunen för ny behandling, men något nytt beslut har inte fattats av kommunens miljö-, bygg- och räddningsnämnd.

Coop Norrbotten vill bygga en ny butik på fastigheten Gladan 1 i korsningen Lasarettsgatan-Storgatan i centrala Gällivare. Den är tänkt att ersätta den nuvarande butiken i Norrskensgallerian.

Enligt tidigare planer ska den nya butiken stå klar nästa sommar.

– I vanliga fall borde vi ha haft ett bygglov vid det här laget, men vi kommer börja bygga direkt Gällivare kommun ger oss ett bygglov, säger föreningens vd Peter Fjällborg till Norrländska Socialdemokraten.

– Det där kvarteret har varit föremål för detaljplaneplanering. Läget var så att vi inte ville föregå någonting, därför blev det ett sådant beslut. Vi grundar våra beslut på laga skäl och vi har ingen ambition att förhala något i onödan. Det är viktigt att man tänker färdigt, säger Iris Dimitri (V), ordförande för miljö-, bygg- och räddningsnämnden, till tidningen

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078