23948sdkhjf

Hit kommer Ica med ny Kvantum och Hjärtat

Ica ska etablera en ny Kvantumbutik och Apotek Hjärtat på Bäckebol handelsplats på Hisingen, norr om Göteborg. Totalt kommer kedjan att hyra cirka 3 600 kvadratmeter. Öppning av butikerna är planerad till hösten 2021.

Bäckebol handelsplats ägdes tidigare av KF Fastigheter och det finns en Stora Coop-butik i köpcentrumet sedan tidigare som nu får konkurrens om dagligvarukunderna.

Numera ägs Bäckebol av Trophi Fastighets AB som har cirka 280 handelsfastigheter i Sverige och i Finland i sin portfölj. Trophi Fastighets AB ägs i sin tur av Tredje AP-fonden.

Nu vill fastighetsbolaget bredda sitt erbjudande inom dagligvaror och har gjort upp med Sveriges största matkedja om etableringen av en Ica Kvantum och Apotek Hjärtat i Bäckebol, som enligt Trophi har över 6,5 miljoner besökare per år.

– Vi har ett stort intresse från butikskedjor att komma till Bäckebol och är verkligen glada att nu Ica och Apotek Hjärtat har valt att flytta in till oss. Genom denna etablering förstärker vi ytterligare vår position som Nordens största hyresvärd för dagligvarubranschen, kommenterar Jan Björk, vd för Trophi.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.141