23948sdkhjf

Northfork tar in miljoner

Northfork är företaget som erbjuder digitala lösningar för att konvertera recept till beställningar och tidigare har gjort affärer med stora aktörer som Coop, Ica, Orkla och nu senast Walmart.

Nu ska företaget växa ytterligare med 10 miljoner kronor från en investeringsrunda som leds av riskkapitalbolaget J12 Ventures.

– Arbetet med J12 gör att vi kan öka hastigheten för vidareutveckling av vår kunskap i handel av dagligvaror online, säger Robin Rendahl, vd och medgrundare av Northfork i en kommentar.

Särskilt samarbetet med Walmart och Buzzfeed har imponerat på de nya investerarna.

– Det här är en världsmarknad vars momentum som ökar efter covid och vi tror att teamet på Northfork har hittat en mycket intressant möjlighet inom ett område där det uppenbart är en auktoritet. Det är inte varje dag en svensk start-up skriver avtal med världens största återförsäljare där deras vd Doug McMillon (Walmarts vd, reds. anm) förutspår att försäljning av dagligvaror utifrån content kommer att bli en av de viktigare drivkrafterna för försäljning, säger Luca Banderet, partner på J12.

Förutom J12 ingår även DHS Venture Partners med Robin Ramm, Pia Engholm och Fredrik Uhrström i investeringsrundan.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.312