23948sdkhjf

Ny Ica Kvantum i Stockholms innerstad – då öppnar den omstridda butiken

Den 14 oktober öppnas dörrarna till Kvantums nya butik på Södermalm i Stockholm.

Fri Köpenskap har vid flera tillfällen berättat om den omstridda Ica-butiken som planerats i garaget vid kvarteret Linjalen på Magnus Ladulåsgatan i stadsdelen Södermalm i Stockholm.

Redan 2015 överklagades planerna för första gången och därefter har den genomgått flera instanser.

Nu har Ica satt ett datum för öppning, närmare bestämt den 14 oktober.

Vi kommer erbjuda allt från finaste frukt och grönt det största sortimentet av ekologiska och lokalproducerade produkter i stan till fisk, kött och chark över disk. Dessutom serverar vi lagad mat i vår helt egna bistro med tillhörande öl- och vinbar. Det vi serverar kommer i största mån att komma från butiken, säger handlaren Thomas Bergman som kommer att driva butiken tillsammans med Frida Bergman.

Butiken blir 2 300 kvadratmeter stor och kommer att ligga i hjärtat av Södermalm vid Rosenlundsparken. Enligt Ica är ytan dubbelt så stor som vanliga innerstadsbutiker och utbudet blir både bredare och spetsigare.

I butikslokalerna finns även Apotek Hjärtat och ett parkeringshus. Öppettiderna blir 07.00-21.00. Butiken blir Icas andra Kvantum-butik i Stockholms innerstad, efter Ica Kvantum Kungsholmen.

Fokus på hållbarhet blir också tydligt. Bland annat genom ekologiskt, lokalproducerat och nollvision för matsvinn. Som ett led i satsningen har även Joakim Metz, tidigare butikschef på Paradiset, rekryterats.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.079