23948sdkhjf

Polarbröd efter branden: Fabriken ska återuppbyggas

Planen är att den eldhärjade fabriken i Älvsbyn ska byggas upp igen. Det framgick under en presskonferens som Polarbröd höll vid lunchtid i dag.

– Det är hög prioritet på att bygga upp allting. I dag skulle vi ha invigt en ny satsning för 150 miljoner kronor och i stället hände det här, säger Anders E Johansson, vd Polarbröd AB, till SVT.

Den omfattande branden, som startade vid 22.30-tiden i går kväll, kommer att påverka mellan 500 och 700 personer, enligt koncernens vd Karin Bodin. Brandbekämpningen pågår fortfarande och räddningstjänsten arbetar hårt för att förhindra spridning till angränsande byggnader. I nuläget är det dock oklart om hela fabriken är totalförstörd.

– Det finns byggnader som fortfarande står, men det är oklart om de står imorgon.

Anders E Johansson berättade under presskonferensen att företaget nu ser över om man kan flytta produktionen till andra produktionsställen för att inte tappa allt. Men ingenting är bestämt.

Däremot ville ingen från företaget kommentera hur en degklump kunde få en hel fabrik att brinna. 

– Vi har ett godkänt brandskydd och de kontinuerliga brandskyddsronderna som finns har vi följt. Men det måste göras en utredning på vad som har gått fel, säger platschefen Lilian Nilsson.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.097