23948sdkhjf

Butik beskylls för usel arbetsmiljö

Anklagas för kränkande kommentarer och hög arbetsbelastning.

Anställda på Ica Supermarket Servett i Lerum slog tidigare somras larm om en ansträngd arbetsmiljö till sin lokala Handels-avdelning, det skriver tidningen Handelsnytt.

Under ett möte med ombudsman och regionalt skyddsombud vid Handels framkom det att personal gråtit på väg hem efter jobbet på grund av ett högt arbetstempo och en kultur där chefer fällt kränkande kommentarer om anställda framför kunder.

– Jag ser det här som allvarligt. Personalen har inte blivit behandlade bra. De mår dåligt och är väldigt stressade, säger Henry Andersson, regionalt skyddsombud och ombudsman på Handels till tidningen.

Efter mötet har dialog förts med butiken om förändringar och handels har ställt krav på att butiken bland annat ska ta fram en åtgärdsplan mot kränkande särbehandling. Butiken har svarat och dragit igång en rad åtgärder men Henry Andersson är inte helt nöjd med det och har tagit frågan vidare till Arbetsmiljöverket.

Joacim Folm, handlare på Ica Supermarket Servett säger å sin sida att butiken inte gjort något fel.

– Jag känner verkligen inte igen mig i det som sägs. För cirka ett år sedan gjorde vi en väldigt stor omorganisation med fokus på struktur och arbetsmiljö. I samband med detta annonserades även att flera avdelningar skulle försvinna, bland annat förbutik och kontor, skriver han i ett mejl till Handelsnytt.

Joacim Folme säger att han är glad för att Handels har aktiva och lyhörda ombudsmän och att butiken ska fortsätta med sitt arbetsmiljöarbete som bland annat inkluderar medarbetarsamtal, enkäter och arbetsmiljöworkshops.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.093