23948sdkhjf

Coop tappar sin finansdirektör – omorganiserar och utser ny

Lars Granlöfs efterträdare har precis börjat.

Lars Granlöf har varit finansdirektör (CFO) hos Coop Sverige sedan mars 2015. Nu går han istället till bostadsutvecklaren Bonava där han kommer att inneha samma titel samt ingå i företagets koncernledning.

Jag är väldigt glad över att välkomna Lars till Bonava. Hans gedigna och breda erfarenhet som CFO i stora bolag är ett viktigt tillskott i koncernledningen och till vårt strategiska arbete framgent, säger Joachim Hallengren, vd och koncernchef, Bonava.

Lars är utbildad civilekonom från Handelshögskolan i Stockholm och har varit en del av Coops företagsledning. Han tillträder sin nya tjänst senast den 1 januari 2021.

Samtidigt har Coop hunnit utse en ny finansdirektör. Björn Carlsson Kinning tillträdde den 19 augusti och är en del i en organisationsförändring inom Coop Sverige.

– Jag är glad att Björn vill ta sig an det här ansvaret. Han har en lång och gedigen erfarenhet inom Coop. Jag ser fram emot att tillsammans med Björn och övriga i företagsledningen fortsätta att driva och utveckla Coop, våra spännande digitala initiativ och vårt unika hållbarhetsarbete som lanseringen av hållbarhetsdeklarationen, säger Magnus Johansson vd Coop Sverige. 

Björn Carlsson Kinning kommer närmast från rollen som ekonomichef inom Coop Sverige. Han har tidigare arbetat som controllerchef inom Coop Sverige, finansdirektör på Coop Marknad och Coop Butiker & Stormarknader, regionchef och distriktschef inom Coop Butiker & Stormarknader.

Rollerna som finansdirektör (CFO) och ekonomichef slås nu ihop.

Artikeln är en del av vårt tema På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078