23948sdkhjf

Nya brister i inspekterad Tempobutik

Kommunen har beslutat om löpande vite.

Tempo i Orrefors har under de senaste fem åren fått en rad anmärkningar av miljö- och byggnadsnämnden i Nybro kommun. Nu är det dags igen. Efter att en kund klagat har kommunen gjort en ny inspektion och upptäckt nya brister, skriver Barometern.

Tidigare har Tempobutiken fått anmärkningar för bland annat bristande städrutiner, undermåliga lokaler, där skadedjur tagit sig in, och hur hanteringen av frukt och grönt har skötts.

Den 20 augusti gjordes en ny inspektion efter klagomål från en kund om gamla köttprodukter i butiken. Även då hittades en rad brister. Förutom livsmedel med passerat bäst-före-datum saknades tillräcklig utrustning för hygienrutiner. Dessutom upptäcktes flera år gamla livsmedel i frysrummet och under hyllor i butiken låg avföring från skadedjur. Taket till butiken är fortfarande trasigt.

Barometern har kontaktat butikens ägare som dock avböjer att kommentera ärendet.

– Vi har försökt på olika sätt att diskutera problemen med ägarna, men det har varit väldigt svårt. Därför går vi nu vidare och har beslutat om ett löpande vite för butiken. Om de inte åtgärdar bristerna kommer vi att direkt ansöka om vite, säger Niklas Gustafsson, miljöinspektör till Barometern.

Det löpande vitet ligger på 5 500 kronor per punkt. Bristerna ska vara åtgärdade senast den 30 september.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.11