23948sdkhjf

Lidl minskade utsläppen expansionen till trots

”Vi vill vara ledande inom omställningen mot en mer hållbar utveckling”, säger Sverigechefen Johan Augustsson.

Lidl ökade sin omsättning med 8,8 procent samtidigt som utsläppen av koldioxid från verksamhetens drift minskade med 4,6 procent.

Det framgår av Lidls hållbarhetsredovisning som presenteras i dagarna.

– Hållbarhetsarbetet genomsyrar i dag hela vårt företag. Vi jobbar hårt med att minska utsläppen av koldioxid i alla delar av vår verksamhet, från logistik och förpackningar till byggandet av butiker. Tillsammans med minskad användning av engångs- och fossilplast och minskat matsvinn har vi under året gjort stora framsteg, säger Johan Augustsson, Sverigechef hos Lidl, i en kommentar.

I vikt minskade utsläppen av koldioxid med 611 ton till 12 818 ton CO2e. Sedan Lidl började mäta utsläppen av växthusgaser från driften av verksamheten 2016/17 har företaget minskat dem med 22 procent. Detta trots en omsättningsökning under samma period med 31 procent.

– Genom att genomlysa alla delar av driftens utsläpp, från logistik och marknadsföring till butikernas energianvändning, minskar våra utsläpp av koldioxid. Under året har vi påbörjat arbetet med att granska vårt sortiments klimatpåverkan och framöver kommer vi att flytta fram våra positioner ytterligare.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.125