23948sdkhjf

Dagligvaruprofil öppnar stormarknad i Rosengård – 5 400 kvadratmeter

City Gross-profilen riktar in sig på mat från hela världen.

I april 2019 kunde Fri Köpenskap berätta att dagligvaruprofilen Richard Bengtsson skulle sluta som butikschef hos City Gross Kristianstad efter två år i butiken.

Han skulle då fokusera på sina andra bolag men han antydde också att det var något annat stort på gång.

Sedan väntar nya äventyr, men jag kan inte säga något om det ännu, berättade han lite kryptiskt då.

Nu står det klart vad Richard Bengtsson syftade på. Han ska nämligen öppna en ny stormarknad, Bazaar Food Market, vid Rosengård Centrum i Malmö. Butiken blir 5 400 kvadratmeter stor och kommer att sälja mat från hela världen. Butiken öppnar i oktober.

Malmö är ju den stad som växer mest i Sverige. 47 procent av Malmöborna har annan etnisk bakgrund. I hela världen finns 189 etniciteter, i Malmö 184, så nästan hela världen finns där, säger Richard Bengtsson till Kristianstadsbladet.

Butiken kommer att få en hög andel färskvaror och en stor frukt- och gröntavdelning. En servering med mat från hela världen planeras också, men den beräknas inte bli klar till butiksöppningen i oktober. Hela idén föddes under diskussioner med hustrun vid köksbordet.

Lotta tyckte att vi borde göra det som ingen annan gör. Och så dök möjligheten upp att starta något när fastighetsägaren Olof Andersson hade en ledig lokal på Rosengård, berättar han för tidningen.

50-60 personer har anställts, de flesta från närområdet. Butiken kommer förutom privatpersoner också att rikta sig till storhushåll och kiosker.

Vi vill ha en blandad grupp av olika nationaliteter som är specialister på de varor vi ska sälja. Pris och kvalitet är jätteviktigt. Det är väldigt tuff konkurrens i Malmö, men det är vi inte rädda för, säger Richard Bengtsson till Kristianstadsbladet.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.11