23948sdkhjf

Polarbröds interna utredning: Så började branden

Branden i Polarbröds anläggning i Älvsbyn blossade upp på svalbanan, en 50 meter lång tunnel där brödet kyls ner efter gräddning. Troligtvis hade deg fattat eld i ugnen och transporterats vidare till svalbanan, visar Polarbröds egen interna utredning som nu är färdig.

– Det viktigaste i hela vår tragiska händelse var att ingen kom till skada. Personalen som var på plats agerande föredömligt. Utrymningen fungerade helt enligt plan och det finns ingenting att anmärka på, säger koncern-vd Karin Bodin.

Den förödande branden bröt ut den 23 augusti. Svalbanans konstruktion gjorde att det inte gick att komma åt att släcka och byggnaden brann ned till grunden. Polarbröd har varit tydliga med att avsikten är att bygga upp fabriken igen, och betonar att utredningen är viktig för att undvika att något liknande händer igen i den egna eller någon annans verksamhet.

Brödtillverkarens försäkringsbolag Länsförsäkringar Norrbotten gör också en brandutredning samt en försäkringsutredning. Dessa utredningar är oberoende av varandra. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094