23948sdkhjf

Trånga rondeller problem för ny Coop

Nya Stora Coop i Härlövs handelsområde i Kristianstad öppnar som FK tidigare berättat den 18 februari nästa år.

Men allt i handelsområdet kommer inte att vara lika klart då.

Rondellerna i området räcker inte till för den beräknade trafiken, och planerna på att göra dem tvåfiliga verkar inte att gå att verkställa i tid.

I flera år har trafiksituationen på Härlövs handelsområde diskuterats. Det är trångt när kunder ska ta sig till butikerna samtidigt som andra är på väg till och från E22 och väg 19.

- Det är ett jätteproblem för oss. Det är därför vi har legat på kommunen, säger Benny Andersson, förvaltare syd på Svenska Handelsfastigheter, till Kristianstadsbladet.

När Coops nya stormarknad öppnar väntas trafiksituationen bli ännu värre. Svenska Handelsfastigheter har bidragit ekonomiskt för att göra rondellerna tvåfiliga.

Kommunen ska nu be en konsult titta på om man kan göra de mindre rondellerna dubbelfiliga och sedan smalna av vägen mot Trafikverkets stora cirkulationsplats. Men de blir troligtvis inte klara till Coops öppning.

Coop Kristianstad Blekinges vd Martin Runquist förutsätter att kommunen och fastighetsägaren hittar en lösning. I ett sms till Kristianstadsbladet skriver han:

”Vi har varit väldigt tydliga med att det är viktigt för våra kunder och har också blivit lovade att det ska bli en lösning. Det är fortsatt vår förväntan.”

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.074