23948sdkhjf

96 tvingas sluta i tre Coopägda gränsbutiker

Den uteblivna gränshandeln skördar allt fler offer. Sammanlagt 96 anställda tvingas den 1 oktober lämna Maximat och Nordby supermarket i Nordby samt Maximat i Svinesund, rapporterar Strömstads Tidning.

De tre gränsbutikerna ägs av Grensemat AB som i sin tur ägs till lika delar av Coop Väst Ekonomisk förening och norska Coop Öst.

– Vi la ett varsel i juni för uppsägning på 96 personer som tyvärr lämnar oss nu i oktober. Det är ytterst tråkigt för varje individ är ju en person som blir drabbad, säger Göran Lundgren, driftsansvarig för Grensemat AB.

Skälet är förstås den stängda norska gränsen. Göran Lundgren säger till tidningen att de hoppas varje dag att gränsen ska öppna.

Grensemats tre matbutiker har efter uppsägningarna cirka 250 anställda. Om det kan bli fråga om fler varsel vill inte Göran Lundgren gå in på. Inte heller om det kan bli fråga om återanställningar när gränsen öppnas igen.

– Är det så att gränsen öppnas och vi kan återgå till en normal vardag så får försäljningen då visa vart vi är på väg, säger Göran Lundgren till Strömstads Tidning.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.062