23948sdkhjf

Ny stor Willys-butik – öppnar 2022

Butiken blir cirka 3 300 kvadratmeter.

Fri Köpenskap har i en rad artiklar och en större kartläggning tittat på den stora omvandling som sker till följd av Umeå kommuns stora logistikomdragning. Den sista delen i ringleden håller på att färdigställas och bland annat kommer ett nytt intressant handelsområde att växa fram intill Västra länken som beräknas vara klar i oktober 2021.

Vägen är den sista etappen i ringleden runt staden och binder ihop E12:an med E4:an söderut.

Nu står det klart att Willys kniper en plats i just detta handelsområde. Den nya butiken kommer byggas i ett bra strategiskt läge i handelsområdet Klockarbäcken, cirka fem kilometer väster om centrum.

På området finns redan ett antal aktörer, bland annat Mediamarkt och K-Rauta, och fler förväntas etableras på den framtida beräknade handelsytan på omkring 30 000 kvm.

Den nya Willys-butiken planeras öppna någon gång under senare delen av 2022, och det kommer bli en stor butik på cirka 3 300 kvadratmeter, helt anpassat till Willys koncept.

– Med två redan väletablerade butiker i staden så är Umeå en stark marknad för oss med en trogen och växande kundkrets. Med vår nya butik på Klockarbäcken kommer vi att nå ut till en ny del av staden och täcka in ett nytt upptagningsområde, vilket vi ser fram emot, säger Tor Gullberg, etableringschef på Willys.

Etableringen av den nya butiken kommer innebära omkring 40 nya arbetstillfällen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078