23948sdkhjf

Klart för byggstart av försenad Stora Coop

Skellefteå får ytterligare en Stora Coop. Nu börjar det äntligen bli klart för byggstart av den planerade butiken i Norrböle, nära E4-rondellen i den norra delen av staden.

Fri Köpenskap berättade redan 2016 om planerna på en ny Coopbutik i Norrböle. Ursprungstanken var att öppna 2019, men planerna fick skjutas upp rejält i väntan på att tomten skulle bli helt rensad.

Troligen ansöker vi om bygglov nästa höst, sa Lars Carlstedt, fastighetschef på Coop Nord, i oktober förra året och den tidsplanen verkar hålla. Byggstarten planeras nu till sommaren 2021 och målsättningen är att butiken ska kunna invigas sommaren 2022. Stora Coop Norrböle kommer då att utmana Ica Kvantum Skellefteå, finalist i Dagligvarugalan, som inte ligger långt därifrån.

– Skellefteå växer i snabb takt och Coop vill befinna sig där våra medlemmar finns. Etableringen av Stora Coop Norrböle ger oss möjligheten att erbjuda våra kunder och medlemmar ett brett sortiment till konkurrenskraftigt priser. Stormarknadens läge ger en bra tillgänglighet som vi hoppas kommer uppskattas av närboende och tillresta kunder, säger Coop Nords vd Thomas Johansson.

Butiken får en säljyta på 1 700 kvadratmeter och beräknas sysselsätta ett 50-tal personer och omsätta cirka 120 miljoner kronor. Fokus ska ligga på prisvärd, hållbar matglädje. Generösa öppettider, brett sortiment, färdiglagade måltider och en manuell delikatessdisk ingår i konceptet.

Stormarknaden kommer även att erbjuda konceptet Hämta, där kunden beställer sina varor på Coop.se och själv väljer tid för avhämtning i anslutning till butiken.

–  Totalt kommer Coop Nord att investera över 90 miljoner kronor i projektet, berättar Lars Carlstedt, fastighetschef Coop Nord.

Den närliggande butiken Coop Erikslid kommer att finnas kvar. 

– Ur kundperspektivet ser vi ett stort värde i både Stora Coop Norrböle och Coop Erikslid. Vi kommer att kunna tillgodose våra medlemmar och kunder med en butik som passar just dem och deras matinköp, säger Thomas Johansson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078