23948sdkhjf

Förlängd stängning för gnagardrabbade Coop Herrhagen

Coop Herrhagen i Karlstad, som den 25 september tvingades stänga butiken efter en invasion av gnagare, förlänger stängningsperioden. Butiken öppnar nu tidigast den 5 oktober. 

”Vi hade hoppats på att öppna under fredagen, och även om vi inte sett någon aktivitet av gnagare den senaste tiden vill vi vara helt på den säkra sidan. Vi hoppas på er förståelse och hälsar er välkomna tillbaka till oss”, skriver butikschefen Anders Johansson på Coop Herrhagens Facebooksida.

Coop Värmlands informationschef Klas Olsson betonar för Nya Wermlands-Tidningen att man "tagit det säkra före det osäkra".

– Vi har gått igenom tak, undersökt väggar, bekämpat och sanerat varenda kvadratmillimeter, men har inte sett något spår av gnagare. Vi har också Anticimex på plats för att observera om någonting skulle inträffa, men det känns väldigt viktigt att säkerställa att allt är i sin ordning. Livsmedel och gnagare går ju inte ihop, säger Klas Olsson.

Hur mycket stängningen kommer att kosta butiken är oklart, men merparten av alla färskvaror har fått slängas av säkerhetsskäl. Andra ordentligt förpackade varor har skickats till andra butiker.

– Vi har också tagit kvitton på att det har kasserats ordentligt, även om vi inte har fått några rapporter om att de varit i kontakt med gnagare, säger Klas Olsson till Nya Wermlands-Tidningen.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078