23948sdkhjf

Postnord släpper paketboxar vid dagligvarubutiker – 100 ska upp

Pilotprojektet drar igång under september och oktober.

Att få paket levererat via paketboxar är ett önskemål som växer bland svenskarna enligt Postnord. Därför startas under september och oktober ett pilotprojekt där 100 boxar placeras ut i Stockholms stad, Huddinge och på Lidingö.

Om testet blir lyckat kan det breddas.

– Vi ser stort intresse från många partners. I början kommer vi att koncentrera placeringarna till områden kring Stockholm, för att utvärdera piloten i ett begränsat område. Blir piloten lyckad ser vi det som ett bra leveransalternativ för fler delar av Sverige, såväl i tätort som glesbygd, säger Helena Sjöberg, Affärsutvecklare inom Last Mile på Postnord Sverige i en kommentar.

Bland samarbetspartnerna i dagligvaruhandeln återfinns Coop, Ica, Axfood och Lidl.

– Som ett steg mot att göra vardagsstressen mindre olidlig utökar vi nu möjligheten att kunna handla och hämta paket samtidigt. Genom samarbetet med Postnord hjälper vi våra kunder att spara, inte bara pengar utan också värdefull tid. Vi på Lidl älskar att testa nya spännande samarbeten och lösningar och vi vet att många av våra kunder kommer uppskatta denna utökade service, säger Thomas Brattlöw, fastighetsdirektör på Lidl.

Kommentera en artikel (1)
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094