23948sdkhjf

Han blir tillförordnad vd för Coop Butiker & Stormarknader

Christian Wijkström lämnade den 21 september vd-posten för Coop Butiker & Stormarknader med omedelbar verkan. Nu har CBS:s styrelse utsett en tillförordnad vd. Det blir Tomas Sjölander, tills nyligen vd för Coop Värmland.

– Jag känner mig både glad och stolt över förtroendet att bidra till CBS arbete det kommande året. CBS fokus är prisvärd hållbar matglädje och de har också arbetat hårt med att ytterligare stärka ledarskapet i butikerna. Det är frågor som jag tycker är särskilt viktiga och jag ser fram emot att tillsammans med alla duktiga medarbetare ta ytterligare kliv på den framtidsresa CBS har inlett, säger Tomas Sjölander i ett uttalande.

CBS styrelse har tillsammans med finanschefen Fredrik Brandel (CFO) varit operativt ansvariga sedan Wijkströms avhopp. Men nu blir det alltså Tomas Sjölander som tar över det operativa ansvaret i väntan på en permanent lösning.

– Jag är väldigt nöjd med att välkomna Tomas som ny tf vd för CBS. Han är en mycket duktig ledare och har med framgång drivit arbetet med ”Det goda mötet” under sin tid som vd i Värmland. Han har tillsammans med medarbetarna på ett bra sätt bidragit till att utveckla arbetet med att förbättra service och bemötande mot både medlemmar och kunder och har varit framgångsrik i att leda Coop Värmlands förändringsresa, säger Marie Nygren KF:s vd och styrelseordförande i CBS.

Tomas Sjölander kom till Coop Värmland 2002, inledningsvis som bageri- och försäljningschef. 2014 blev han vd och koncernchef, men så sent som i början av september gick Sjölander och styrelsen för Coop Värmland skilda vägar.

Artikeln är en del av vårt tema På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094