23948sdkhjf

Tidigare Ica-toppar, Leif GW och paret Kull satsar på viltkött

Svenskt Gårdsvilt är ett nystartat företag som nu under oktober lanserar sin första produktlinje på utvalda Ica-butiker. 

Bakom Svenkt Gårdsvilt står en rad kända dagligvaruprofiler som Kenneth Bengtsson, före detta koncernchef på Ica, Peder Larsaon, före detta vd för Ica Sverige samt grundarna av Mathem, Karolin och Tomas Kull.

– Det finns en stor lucka i dagligvaruhandeln när det gäller viltkött som vi på Svenskt Gårdsvilt ändra på. Vi vill ta till vara på hållbara råvaror från skogens skafferi och värna om småskaliga livsmedelsproducenter i Sverige, säger Karolin Kull i en kommentar.

Med på tåget är även företaget Wanås Gods och den kända kriminologen Leif GW Persson som även pryder förpackningarna för företagets produkter.

– Många förknippar viltkött med söndagsstek, sås och potatis. Men vilt kan vara så mycket mer. För mig är det ett enkelt val då det är bättre ur miljösynpunkt, men också nyttigare och godare. Jag väljer vildsvin framför vanligt fläsk – älg, hjort och rådjur framför nöt och lamm – vilda fåglar framför höns och kalkon, säger Leif GW Persson i en kommentar.

Produktlinjen är helt tillverkad på svenskt viltkött och  består av charkprodukter, färs och styckdetaljer.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.156