23948sdkhjf

De står för årets Hållbarhetsinitiativ: ”Vana jobba under radarn”

Årets vinnare är Axfoundation, framtidens mat

– Det är väldigt hedrande att vinna Årets Hållbarhetsinitiativ, säger Madeleine Linins Mörner, programansvarig Framtidens mat, Axfoundation.

Axfoundation är en fristående, icke vinstdrivande verksamhet som arbetar konkret för ett hållbart samhälle. 

– För oss som är vana vid att jobba under radarn med innovationer på Torsåker gård, känns det extra roligt att bli uppmärksammade i det här viktiga sammanhanget, tillägger hon.

Tillsammans med runt 225 partners tacklar Axfoundation praktiska frågor som maten vi äter och resurserna vi nyttjar.

– All Axfoundations verksamhet handlar om att praktiskt bidra till en hållbar utveckling, inte minst inom jordbruket och livsmedelsproduktionen. Därför är vi glada för att Dagligvarugalan väljer att lyfta fram ett sådant viktigt område, säger Maria Smith, generalsekreterare på Axfoundation.

Svenska Retursystem är partner till Dagligvarugalan.

– Vi är imponerade av Axfoundations arbete med att hitta nya sätt att producera mat med bättre näringsinnehåll på ett hållbart sätt. Projektet Framtidens mat har stor potential att påverka vad vi äter i framtiden, säger Pontus Björkdahl, hållbarhetschef på Svenska Retursystem.

Juryns motivering:

Genom nya innovativa lösningar utmanar vår vinnare en bransch som har stor påverkan på både hälsa och miljö. Årets vinnare samlar forskare, lantbrukare, livsmedelsförädlare och kockar för att hitta goda och hållbara alternativ till kött. Ett arbete som fått stort genomslag i både butiker och restauranger runt om i landet. Arbetet ute på Torsåker har stor potential att göra avsevärd skillnad för framtidens hållbara livsmedelsförsörjning.

Artikeln är en del av vårt tema Dagligvarugalan.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.079