23948sdkhjf

Här öppnar Coop sin första obemannade butik

Samarbetar med Preem i pilotprojekt.

Vid Preems station på Sätrahöjden i Gävle kommer Coop Mitt att etablera sb första obemannade butiken som kommer att vara öppen dygnet runt. I dag inlämnades ansökan om bygglov.

Butiken är en del av ett ettårigt pilotprojekt. Pilotbutiken går under namnet Coop Mini.

– Det är väldigt roligt att vi nu tar ett steg närmare i vår satsning på obemannade butiker, säger Meta Persdotter, vd, Coop Mitt. Vår förhoppning är att detta pilotprojekt kommer att uppskattas och nyttjas av våra kunder. I etableringen av vår första pilotbutik, som vi döpt till Coop Mini, samarbetar vi med Preem och platsen där vi placerar butiken blir på Preems tomt på Sätra.

– Vi ser en allt tydligare trend att konsumenterna har ett behov av att kunna handla enklare matvaror mer effektivt och i sin närhet, något som vi nu genom samarbetet med Coop kan erbjuda våra kunder vid vår station på Sätrahöjden, säger Patrik Johansson, sektionschef Station på Preem. Han fortsätter:

– Denna lösning kommer att ge ett stort mervärde då kunderna på ett modernt och attraktivt sätt kan kombinera tankning med en dygnet-runt-öppen Coop Mini i anslutning till stationen. Något som vi ser ligger helt rätt i tiden.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.063