23948sdkhjf

City Gross ökade – men slogs av Ica

City Grossbutikerna sålde för drygt 700 miljoner kronor i september. Det innebär en ökning med 5,0 procent i jämförbara butiker.

Det innebär också att kedjan i september tappade mark till Ica, som under månade nökade sin försäljning med 6,6 procent i jämförbara butiker.

Tittar man på hela året hittills, januari till september, visar dock City Gross upp betydligt bättre siffror. En ökning med 8,0 procent i jämförbara butiker, jämfört med Icas 7,0 procent.

Hur bra City Gross försäljningsutveckling står sig mot hela dagligvaruhandeln visar sig tydligare i slutet av veckan då Dagligvaruindex presenteras.

Under det tredje kvartalet blev City Gross försäljningsökning i jämförbara butiker 6,3 procent.

Omsättningstillväxten som inkluderar både butik och online förklaras delvis av ett förändrat köpbeteende under året till följd av corona, men också av det omfattande åtgärdsprogram som Bergendahls Food lanserade i början av året där en ny styrning av verksamheten har gett effekt, skriver företaget i ett pressmeddelande.

– Vi inleder vårt nya verksamhetsår med en positiv försäljningsutveckling. Vi har fokuserat på grunderna och på att höja vår lägstanivå när det gäller driften, vilket vi nu ser ger effekt på vår försäljning. Totalen är påverkad av att vi fick stänga 3 av våra butiker men det känns glädjande att när vi öppnar i Häggvik i november är vi åter 41 butiker i landet, kommenterar City Gross vd Anders Wennerberg.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078