23948sdkhjf

Willys satsar på självskanning i mobilen – Scan & Go

Ska pilottesta tekniken i Göteborg, Halmstad och Stockholm.

Som Fri Köpenskap tidigare berättat har Coop slagit på stora trumman och planerar att erbjuda självskanning i mobilen i 80 procent av butiksbeståndet innan jul.

Nu ger sig lågprisaktören Willys också in i kampen om mobilbetalande kunder, med den nya skann- och betalappen Scan & Go.

Att skanna sina varor själv är väldigt uppskattat bland våra kunder. Med Scan & Go vill vi erbjuda våra kunder ett smidigt alternativ till självskanning och betalning, säger Thomas Evertsson, vd på Willys i en kommentar.

I veckan lanseras tjänsten i tre butiker; Willys Elisedal i Göteborg, Willys Sickla i Stockholm och Willys Halmstad Öster. Ambitionen är att rulla ut tekniken på bred front under nästa år.

På sikt kan det här också bli ett sätt för oss att erbjuda självskanning även i butiker som inte har några andra självskanningslösningar.

I tjänsten skannar kunden varorna med sin egen mobiltelefon och efter avslutad inköpsrunda sker betalningen direkt i appen, antingen via Klarna eller med betalkort. Därmed behöver kunden inte stå i kö.

I dag är vi vana vid att använda våra mobiltelefoner i olika vardagliga situationer, så för många kan detta bli ett lättillgängligt sätt att korta ner inköpstiden.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.111