23948sdkhjf

Ny generation Cashguard från Strongpoint

Retailtech-företaget Strongpoint lanserar den nya generationens system för sluten kontanthantering, Cashguard Core.

Många butiker vill fortsatt erbjuda servicen att ta emot kontant betalning av sina kunder. Samtidigt ökar nu återigen antalet butiksrån efter att flera år i rad ha varit på nedåtgående.

En av de främsta lösningarna för att minska rånrisken enligt bland annat Arbetsmiljöverket är sluten kontanthantering.

Cashguard är utvecklat av Strongpoint och har funnits på marknaden i över 25 år.

Med Cashguard Core har Strongpoint minskat systemet i storlek för att bättre kunna passa flera olika sorters butiker och branscher. Den nya generationens sedelkassetter är snabbare och har en mer avancerad teknik för sedeldetektering och den automatiska myntväxlaren erbjuder snabbare betalning med mynt. Nytt är också att en aktiv sedelbox är integrerad, där till exempel sedlar av högre valör kan deponeras, skriver företaget i ett pressmeddelande.

– Flera av våra kunder har önskat en uppgradering av Cashguard. Så länge kontanter fortfarande är ett aktivt betalmedel i Sverige, behöver de hanteras på ett smart och säkert sätt. Även vid en låg kontantanvändning är det fortfarande betydande belopp som butiken ska hantera. En butik som omsätter 90 miljoner per år, med bara 12 procent kontantbetalningar, har ändå motsvarande 29 580 kronor i kontanter i butiken varje dag! Då gäller det att hanteringen sker på ett säkert och effektivt sätt för butikspersonalen, säger Mito Battelino, produktchef för Cashguard, i en kommentar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094