23948sdkhjf

Ny handlare på Ica Domnarvet

Tommy Schubert har tagit över sin första butik, Ica Nära Domnarvet i Borlänge.

Hur känns det?

– Fantastiskt jättekul. Det här har jag planerat sedan jag var 19 år. Jag har fått ett så bra välkomnande här. Både av personal och kunder.

Hur stor är butiken?

– Ica Nära Domnarvet har 300 kvadratmeter säljyta. Jag har sex medarbetare plus min sambo två dagar i veckan. Domnarvet nära centrum vid SSAB. Det är en kompletteringsbutik men nu i corona-tider handlar folk mer här. Kundunderlaget är blandan från skolungdomar till middagskunder, säger Tommy Schubert.

Vad har du gjort tidigare?

– Nu har jag varit tre år på Ica Maxi i Sandviken som försäljningschef på kolonial. Mitt första butiksjobb var på Ica Supermarket Saltsjöbaden där jag hade många roller och slutade som butikschef. Sammanlagt blev det tio år.

Vilken utmaning ser du?

– Det är min första butik, så ekonomin är en utmaning så klart. Också att få med personalen. Det har gått bra hittills. De är entusiastiska över nya idéer. Vi ska ordna fler kunder. Nu har vi startat Facebook och städat upp i butiken, som var lite svårframkomlig. Ett bra grundsortiment är säkrat. Det har vi fått bra respons på liksom att butiken blivit luftigare så att barnvagnarna kommer fram.

Hur märker kunderna att butiken har ny ägare?

– Efter en vecka fick vi upp ett lite lägre bord med frukt. En enkel åtgärd. Sedan all städning. Nu kommer kunderna förbi med barnvagnar. Städningen sätter grunden. Det är skitbra att ha butik på en mindre ort, säger en entusiastisk förstagångshandlare.

Artikeln är en del av vårt tema På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.079