23948sdkhjf

Från klassisk Supermarket till citykoncept

Ica Supermarket Falan i centrala Falun ska byggas om och totalrenoveras.

– Vi går från en klassisk Supermarket till ett citykoncept, berättar Pär-Erik Jansson, sedan den 1 augusti dotterbolagshandlare eller vd för butiken.

Butiken investerar i ny inredning och nya kylar och frysar. Ombyggnaden, som görs i samarbete med fastighetsägaren Diös, beräknas vara klar till årsskiftet.

– Vi kommer att hålla öppet under ombyggnaden, och bygga om i etapper, säger Pär-Erik Jansson.

En viktig del i ombyggnaden är att butiken bygger ut köket.

– Det som kommer att göra den största skillnaden är att vi utöver varma rätter även kommer att kunna ha en egen produktion av kalla rätter. Det kommer att bli ett riktigt lyft.

– Vi har en stor del kunder som vill ha något färdigt till lunchen, berättar han.

Ombyggnaden kommer att göra hela butiken mer modern och färskvaruinriktad, men det är tydligt att köksdelen ligger Pär-Erik Jansson varmt om hjärtat.

– Jag är uppvuxen i en handlarfamilj, men utbildade mig till och jobbade som kock och drev restauranger i flera år, berättar han.

Han återkom dock till Ica, bland annat för att jobba i familjebutiken Ica Nära i Torsåker, och nu är det dags att utveckla Supermarketbutiken Falan på Falugatan i Falun.

– Vi ser fram emot att öppna en ny butik och erbjuda boende i Falun att handla sina livsmedel i nya fräscha lokaler med generösa öppettider och ett brett sortiment, säger Pär-Erik Jansson.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094