23948sdkhjf

Obemannad Ica går vidare efter test

Det var i december förra året som Ica Nära Sillerud, som första Ica-butik i landet, startade sin obemannade butikslösning efter ordinarie öppetider. Efter att det lyckade testet avslutades i februari har butiken legat i startgroparna för nästa steg.

Butiken har nämligen inte varit helt personalfri efter stängningsdags. Fram tills nu har det förvisso inte funnits någon butikspersonal på plats men en väktare har varit närvarande, dels för säkerhets skull, men även för att hjälpa kunderna att förstå sig på teknologin. Nu försvinner även väktaren.

– Väktaren fanns där för att säkerställa säkerheten och var våra ögon och öron. Vi simulerade en obemannad butik. Men nu har vi tagit bort väktaren, säger Rikard Ohlin handlare på Ica Nära Sillerud till Nya Wermlands-Tidningen.

Istället ska tekniken nu säkra att allt går rätt till då kunden för att komma in i butiken behöver en app som denne även måste logga in på på plats. Varorna kan dessutom scannas in med hjälp av mobilen.

– Jag skulle säga att butiken blir säkrare nu, paradoxalt. Det kommer lysa mer och då tror jag att man drar sig för att göra inbrott till exempel, säger Rikard Ohlin till tidningen.

Den helt obemannade butiken drar igång på måndag kväll och och är ett prototyptest på stor skala utan en bortre sluttid. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.079