23948sdkhjf

Butiksinredaren Itab varslar 40 anställda

Coronapandemin slår även mot butiksinredningsspecialisten Itab som nu varslar 40 personer i Jönköping, rapporterar Jönköpings-Posten.

– Vi har inlett förhandlingar, mer än så kan jag inte säga just nu, säger koncernchef Andreas Elgaard.

35 kollektivanställda och fem tjänstemän berörs i nuläget. Samtliga är anställda på Itab Shop Products AB:s anläggning i Jönköping där man har totalt 148 medarbetare i dag. Itab har även verksamhet i Nässjö och Hillerstorp.

I delårsrapporten för perioden januari till september redovisade Itab en 16-procentig intäktsminskning och ett halverat rörelseresultat. Nu meddelar Itab att 40 anställda varslas om uppsägning i Jönköping.

Itab Shop Concept är marknadsledande inom kassadiskar till detaljhandeln i Europa, och är en av Europas största leverantörer av butiksinredning och belysningssystem. Det är exempevis Itab som tillsammans med Ica tagit fram de nya så kallade z-kassorna som just nu testas på flera butiker, bland annat Ica Kvantum Södermalm.

Det varsel som nu läggs i Jönköping är en del av en större omstrukturering som sker inom det börsnoterade bolaget Itab Shop Products AB. Enligt Andreas Elgaard är det en underliggande problematik med bristande lönsamhet som löpt över flera år, men när pandemin slog till blev det ännu tuffare för företaget.

Tidigare under pandemin varslade Itab 350 personer och beslutade om en neddragning av 200 inhyrda medarbetare samt en kortsiktig permittering och/eller reduktion av ytterligare cirka 200 anställda. Bolaget har totalt cirka 3 200 anställda i Europa, Asien och Sydamerika.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078