23948sdkhjf

City Gross tillbaka i Häggvik – se bilderna

I dag öppnade den nya City Grossbutiken i Häggvik, Sollentuna, norr om Stockholm.

Förra sommaren stängde City Gross sin butik i köpcentret Stinsen, men blir nu först att öppna i det nya köpcentret i Häggvik.

Butiken har en totalyta på 5 300 kvadratmeter och en säljyta på 3 500 yteffektiva kvadratmeter, med stort färskvarufokus.

– Direkt när man kommer in har vi ett lågprisområde. Sedan kommer man till det som är kärnan i alla City Grossbutiker, färskvarorna med frukt och grönt, kött och deli. Där har vi ett extra brett sortiment här, berätter City Gross vd Anders Wennerberg.

– Det känns jättekul att äntligen få komma igång och få visa våra kunder alla fina färskvaror vi har att erbjuda, säger Petter Iversen, butikschef.

Men en butiksinvigning under 2020 är inte helt enkel att planera. Coronapandemin har påverkat valen av aktiviteter vid invigningen och istället för att slå till på en stor fest, blev det ett mer moderat firande.

– Det kändes som en självklarhet att skala ner festen och tänka säkerhet först! Det är viktigt att alla känner sig trygga, både kunder och medarbetare. Vi får skjuta på festligheterna, säger Petter Iversen.

Butiken är som första City Grossbutik utrustad med ett automatiskt coronavarningssystem som i realtid visar hur många kunder som finns i butiken.

– Vi har också en helautomatisk pantmaskin och en fristående mejerikyl som fylls på bakifrån, berättar Anders Wennerberg.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.704