23948sdkhjf

City Gross gick starkt i oktober

City Gross försäljning gick riktigt bra i oktober och ökade med 9,6 procent totalt och hela 10,9 procent i jämförbara butiker.

Som en jämförelse ökade Icabutikernas försäljning under samma månad med 8,9 procent, både totalt och i jämförbara butiker. Där är det dock Supermarketbutikerna som drar ner siffrorna.

Dagligvaruindex totalsiffra för hela branschen stannade på 8,3 procent.

Tillväxten kan fortsättningsvis kopplas till ett förändrat köpbeteende, till följd av corona, men också till en positiv kalendereffekt och ett målmedvetet arbete med att öka servicegraden i butik, skriver City Gross i ett pressmeddelande.

– Vår personal har gjort ett fantastiskt jobb under denna svåra tid. De har kämpat på otroligt bra ute i butik med allt från att fylla hyllorna till vårt ständiga arbete med att förbättra vår kundservice. Jag vill också passa på att lyfta våra färskvaruhjältar som med sin expertis helt klart gör att City Gross sticker ut i den hårda konkurrensen, säger City Gross vd Anders Wennerberg.

I oktober uppgick City Gross försäljning till 785 miljoner kronor. Sedan årets början har City Gross sålt för 7 812 miljoner kronor, en ökning med 4,5 procent i samtliga butiker och 8,3 procent i jämförbara.

Läs mer i intervjun med Anders Wennerberg.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078