23948sdkhjf

Ica förlänger med Softone om digitala HR-tjänster

Ica Sverige och Softone Group fortsätter sitt samarbete kring HR-molntjänster. Avtalet som ursprungligen tecknades 2016 har förlängts ytterligare en treårsperiod. 

Via Softone-avtalet erbjuds Icahandlarna en komplett molntjänst för HR-tjänster som täcker schema, tid och bemanning. Antalet Icahandlare som nyttjar Softone Go ökade under 2019 till cirka 280 handlare och är nu upp i över 300 butiker. Enligt Softone hade företaget en marknadsandel på 25 procent totalt inom dagligvaruhandeln.

– Vi är glada över vårt nära samarbete med Ica, såväl centralt som med Ica Butikskonsult och Icahandlarna. Ica är en föregångare som har kommit långt i sin digitalisering. Nu ska vi utveckla samarbetet vidare och föra ut vinsterna till fler butiker i form av en effektiviserad planering med bland annat sänkta kostnader och ökad arbetstillfredställelse, säger Håkan Lord, CEO på Softone Group.

Softone beskriver utrullningen av bemanningsoptimering som en milstolpe. Optimeringen bygger på en kartläggning av butikens leveranser, aktiviteter, med mera, kombinerat med bland annat personalens önskemål, kompetenser och arbetstidsregler. Utifrån dessa förutsättningar skapas det optimala schemat.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.125