23948sdkhjf

Lidl inviger i norr och söder

Lidl fortsätter att addera butiker. Som Fri Köpenskap tidigare berättat så får även Luleå och Uddevalla nya butiker i år. Båda butikerna invigdes i dag.

Norrbotten har nu fått sin andra Lidl-butik efter etableringen i Boden förra månaden. Precis som i Boden kommer Norrmejeriers produkter att synas på hyllorna i den nya butiken på Malmudden i Luleå. Totalt består sortimentet av över 2 400 produkter, varav 85 procent är egna märkesvaror och 30 procent kommer från svenska leverantörer. Försäljningsytan är på 1 340 kvadratmeter.

– Jag är glad över att vi på kort tid öppnat två fina butiker i Norrbotten. Nu ser jag fram emot att få lära känna Luleåborna ordentligt, säger Johan Vennerström, fastighetschef på Lidl Sverige.

I dag har Lidl också öppnat dörrarna för sin andra butik i Uddevalla. Den nya butiken, som har en försäljningsyta på cirka 1 331 kvadratmeter, är belägen i handelsområdet Torp.

Butiken är certifierad enligt Miljöbyggnad nivå brons och är bland annat utrustad med solceller på taket, fyra laddstationer för elbilar och fyra ekozoner.

– Vi är jätteglada att efter en lång väntan och hårt arbete få öppna vår andra butik i en så snabbt växande kommun som Uddevalla. Torp är ett spännande handelsområde med riktigt bra läge som förstärker vår närvaro i regionen, säger Christoffer Wennergren, även han fastighetschef på Lidl Sverige.

Med Luleå och Torp inräknade har Lidl nått 203 butiker. Nummer 204 öppnar på Frölunda torg den 10 december.

Artikeln är en del av vårt tema Butiksöppning.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.11