23948sdkhjf

Han blir ny Coop-vd

Vid årsskiftet lämnar Thomas Johansson över stafettpinnen.

Efter närmare tolv år som vd för Coop Nord lämnar Thomas Johansson vid årsskiftet över stafettpinnen till Henrik Skyttberg som i dagsläget är vice vd.

Övergången är planerad att ske på ett mjukt sätt. Thomas Johansson kommer att finnas kvar i organisationen som Senior Advisor till vd och styrelseordförande säger Peter Renkel, styrelseordförande hos Coop Nord i en kommentar.

Thomas Johansson tycker att läget för vd-byte är naturligt, med tanke på utvecklingen i branschen. Dagligvarumarknaden står inför flera vägval som baseras på förändrade köpbeteenden och snabb digitalisering.

– Det blir inte bra om en gammal vd sätter planen som en ny ska leverera på. Bättre att en ny vd själv planerar för den framtid man ska leverera på, säger Thomas Johansson och tillägger:

– Det behövs en ny röst i tränarbåset. Det känns Lite vemodigt att lämna det yttersta ansvaret efter så många år men det är ett friskt företag med många duktiga medarbetare jag lämnar. Att få lämna över stafettpinnen till Henrik Skyttberg känns ändå bra.

Henrik Skyttberg, 46 år, började 2016 hos Coop Nord som försäljningschef. Uppdraget utvecklades till att omfatta såväl försäljning, marknad och butiksdrift. Ansvaret utökades 2018 med rollen som vice vd. Han har en gedigen erfarenhet av dagligvaruhandeln med bakgrund från ledande roller hos bland andra Bergendahls och Axfood.

– Att valet av ersättare faller på Henrik Skyttberg är naturligt. Henrik är i dag vice vd och visar stor kunskap kopplat till glöd och engagemang. Styrelsens mål och strategi ligger fast och en mjuk övergång är det bästa för Coop Nord säger styrelseordförande Peter Renkel.

Artikeln är en del av vårt tema På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078