23948sdkhjf

Snabbgross och Freetrailer i samarbete om gratis släpvagnar

Snabbgross Club har inlett ett samarbete med delningsföretaget Freetrailer. Tre släpvagnar, som står parkerade utanför den nyöppnade butiken på Enebyängens handelsplats i Stockholm, kan hyras gratis av Club-medlemmar.

– Detta är ett samarbete alla vinner på. Det är en bra marknadsföringsmöjlighet för Snabbgross Club, säger Per Engström, marknad- och e-handelschef på Snabbgross.

Snabbgross Club är Axfoods nyöppnade butik för allmänheten, där det krävs ett medlemskap enligt modellen ”Warehouse club” eller ”Wholesale club” som bland annat används av den amerikanska kedjan Costco.

Feetrailer är företaget som sedan 2004 lånar ut släpvagnar kostnadsfritt till privatpersoner. Vagnarna finansieras av samarbetspartner som får fler kundbesök och exponering på vägarna.

Företaget har redan avtal med ett 20-tal Icabutiker och utvidgar nu verksamheten inom dagligvaruhandeln. Freetrailer ser samarbetet med Axfoodägda Snabbgross Club som ett pilotprojekt som kan leda till mer.

– Det är stort för oss att ett så etablerat bolag inom dagligvaruhandeln tror på vår tjänst. Intresset är högt i Stockholm och vi ser att utlåningsfrekvensen på samtliga av våra släp i regionen stiger, vilket gör det extra roligt att nu utöka utbudet för de som bor här, säger Johan Wijkander, Nordic Area Manager på Freetrailer.

Freetrailers släpvagnar är kostnadsfria vid spontan upphämtning medan förhandsreservation kostar 29 kronor. Genom ett bluetooth-lås kan släpvagnarna hämtas och återlämnas utan bemanning. Hanteringen sker i Freetrailers app.

Kommentera en artikel

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078