23948sdkhjf

Hållbarhetsrapport: Så har City Gross jobbat med svinnet

City Gross har släppt sin hållbarhetsrapport för 2019/2020 och i den framkommer bland annat att kedjans matsvinn varierar kraftigt mellan kategorierna. Det totala svinnet har ökat ytterst marginellt från 1,53 procent föregående till 1,54 procent den senaste perioden.

City Gross har framförallt lyckats minska sitt  köttsvinn med 56 procent på tre år från 4,22 procent till 1,86 procent. Till stor del tillskrivs framgångarna användningen av skinpack gjorda av plast för kött men även för fisk de senaste åtta månaderna vilket också minskat svinnet med 30 procent.

– Det är glädjande att det gav bra effekt även där. Men detta ställer ju oss inför ett dilemma, där två hållbarhetsaspekter ställs mot varandra – matsvinn och förpackningar. Där ser vi en utmaning framför oss då plasten är viktig för hållbarhet och minskat svinn, men samtidigt är ett omdiskuterat material, säger  Annica Hansson-Borg, hållbarhetschef på Bergendahls Food.

Det som däremot har fått det totala matsvinnet att stå stilla är frukt och grönt-svinnet som ökat under treårsperioden från 2,40 procent till 3,59 procent. 

Sedan plastpåseskatten infördes konstaterar Bergendahls också att försäljningen av plastbärkassar sjunkit med över 70 procent, samtidigt som försäljningen av papperskassar fördubblats.

I hållbarhetsrapporten dokumenteras även jämställdheten på Bergendahls som ökat dramatiskt på tre år från 9 procent i företagsledningen till idag 45 procent

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.109