23948sdkhjf

Icabutik tvingas varsla 70 procent av personalstyrkan

Ica i Funäsdalen hör till butikerna som drabbats hårt av den stängda gränsen mot Norge. Nu riskerar 20 personer att bli utan jobb när Supermarket-butiken tvingats varsla 70 procent av personalstyrken, rapporterar Jämtlands Tidning.

– Pandemin har slagit hårt mot oss, just nu känns det nästan hopplöst. Framförallt känns det olustigt att tvingas varsla en del av vår duktiga personal, men idag ser jag ingen direkt ljusning. Hur det blir med jul och nyår är det ingen som vet, så hela situation är minst sagt osäker, säger butiksägare Daniel Lindquist till tidningen.

Med års- och extraanställda sysselsätter Ica i Funäsdalen normalt över 30 personer. Runt 20 av dessa anställda är nu varslade. Det motsvarar enligt Daniel Lindquist 70 procent av den totala personalstyrkan.

Omsättningen i butiken har sedan coronautbrottet i början av året sjunkit med 50 procent. Detta trots att sommaren i fjällvärlden såg gynnsam ut med alla hemestrande svenskar. Men det räckte inte för att kompensera för den minskande gränshandeln.

– Visst var det mycket folk i området, men det räckte inte till för att nå en normal försäljning. Inte bara det att norrmännen försvann. Även resandet in och ur Norge gjorde att många svenska och framförallt andra utländska kunder försvann, säger Daniel Lindquist.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078