23948sdkhjf

Ica Maxi tar över Stora Coops lokaler: ”Ett måste”

Dagligvarujätten gör en investering på 330 miljoner kronor.

Den 17 juli 2018 stängde Coop sin stormarknad vid handelsplatsen Ingelsta Shopping i Norrköping.

Sedan dess har lokalerna stått tomma men nu står det klart att Ica Fastigheter köper lokalen från NFF Nordic AB. Under några år kommer fastigheten att byggas om.

Vi har nått taket där vi är i dag och har funnits i 26 år. Vi kan inte växa mer. Vi behöver bli mer tillgängliga och har behov av fler parkeringsplatser. Det här är ett måste, säger Niklas Andersson, vd hos Ica Maxi Norrköping till Norrköpings Tidningar.

Totalt rör det sig om en investering på 330 miljoner kronor för uppköp och ombyggnation, varav Ica Maxi satsar 40 miljoner kronor.

Det här kunde man inte riktigt tro, när man började i den här branschen för knappt 40 år sedan. Jag hade en liten butik i Väckelsång i Småland. Den omsatte sex miljoner och hade sex-åtta medarbetare, säger handlaren Lennart Johansson till tidningen.

Byggstart beräknas om ett drygt år och förhoppningen är att vara igång under hösten 2023. Det är då det gamla hyresavtalet löper ut.

– Vi kommer blåsa ur hela huset fullständigt och bara ha skalet kvar, när ombyggnaden börjar, berättar Niklas Andersson.

Den totala ytan med plats för Ica, Systembolaget och Apotek Hjärtat blir 12 000 kvadratmeter. Själva ytan blir däremot 8 600 kvadratmeter vilket är aningen mindre än de 10 000 kvadratmeter som butiken har i dag. Ytan ska däremot bli mer effektiv och skapa störrre möjligheter för onlineförsäljningen.

Kommentera en artikel (1)
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.125