23948sdkhjf

Efter branden – bygger ny större butik

I oktober brann Icabutiken i Järvsö ned till grunden. Men mycket snart påbörjas återuppbyggnaden av Ica Supermarket Järvsö. Icahandlaren Magnus Hedin har nu lämnat in en ansökan om bygglov och den nya butiken kommer att bli betydligt större än den gamla, rapporterar P4 Gävleborg.

Magnus Hedin har ansökt om bygglov för en butik på närmare 2 000 kvadratmeter, plus en mindre övervåning för personalutrymmen. Den gamla var på 1 600 kvadratmeter.

Om allt går som det ska så kan spaden sättas i jorden i februari eller mars. Hur lång tid själva bygget kommer att ta är dock oklart i nuläget.

Utredningen om brandorsaken har inte lett fram till några svar.

– Eftersom branden totalförstörde hela byggnaden och att man dessutom använde grävmaskiner för att komma åt brandhärdarna har det gjort det omöjligt för teknikerna att hitta någon brandorsak, säger Peter Jernkvist, som ansvarat för utredningen, till P4 Gävleborg.

Utredningen läggs nu ned. 

Ica-hallen var Järvsös enda matbutik och i väntan på att den nya butiken kan öppnas så erbjuds kunderna att beställa mat från Ica Kvantum i grannkommunen Bollnäs. Matvarorna levereras till Ica-hallens parkering där järvsöborna själva kan hämta dem.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094