23948sdkhjf

Färre brott i handeln: "För tidigt att tala om ett trendbrott"

Minskar dock från höga nivåer.

Kriminaliteten i handeln har minskat enligt statistik från Svensk Handel. Trygghetsbarometern visar att 3 av 10 handlare utsattes för brott under det fjärde kvartalet, en minskning med 15 procentenheter.

– Brottsligheten som drabbar handeln minskar från höga nivåer. Att vi kan se en nedgång är givetvis glädjande samtidigt måste siffrorna läsas med viss försiktighet. Det speciella läge som coronapandemin försatt handeln i gör att det är för tidigt att tala om ett trendbrott, säger Per Geijer, säkerhetschef på Svensk Handel.

Handelns totala brottsutsatthet minskar totalt trots att var fjärde handlare, 24 procent, utsattes för butiksstöld den senaste veckan och var sjunde handlare, 14 procent drabbades av hotfullt beteende från besökare eller kund under den senaste månaden,

– Det är en väldigt annorlunda tid ute i våra butiker just nu. Färre kunder i rörelse och det faktum att många butiker kortat ned öppettiderna har bidragit till att färre butiksägare har upplevt stölder och andra brott detta kvartal, säger Per Geijer.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094