23948sdkhjf

Bråk och stök utanför Maxi – nu kraftsamlar samhället

Motorburna ungdomar stör och skrämmer kunder.

Ica Maxi och andra närliggande aktörer i Sandviken har problem med ungdomar som bråkar och stökar på parkeringen mellan Ica Maxi och McDonalds. Flest antal fall av misshandel i kommunen har anmälts på platsen och även inne i butiken samlas ungdomar som fått kunder att känna obehag.

Det har koppling till fenomenet motorburen ungdom. Fler ungdomar är motorburna i och med mopedbilarna. Där samlas också unga vuxna som har körkort och riktig bil. Det är ett stort spann av ungdomar som samlas där och speciellt i tider med covid-19, säger Johanna Westlin, kommunpolis i Sandviken till Arbetarbladet.

Nu har näringslivet tillsammans med kommunen och polisen startat ett samarbete för att få stopp på stöket. Exempel på åtgärder kan vara att bygga vägbulor, sänka hastigheterna och att skapa en relation till ungdomarna.

Initiativtagaren till samarbetet är säkerhetschefen Rolf Sundqvist som också har en lång bakgrund som polis.

– När ungdomar samlas så dras också andra ungdomar dit. Det kan handla om ungdomar som inte har bilar och är sugna på att bråka. För Ica är problemet att ungdomarna tar upp parkeringen och för ett jäkla liv, säger han till tidningen.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.125