23948sdkhjf

Hon blir vd för Coop Värmland

Coop Värmland har varit utan vd sedan Tomas Sjölander lämnade posten i september. Nu är hans efterträdare utsedd. Anneli Borg Lundgren, bördig från Värmland och senast regionchef på Hemköp, tillträder som vd i april.

Anneli Borg Lundgren kommer ursprungligen från Edsvalla med rötter från Uggelheden i norra Värmland. Hon började sin bana i en lanthandel och har sedan dess haft ledande befattningar inom Ica, Coop och Axfood men också varit vd för Biltema och regionchef på ÖoB. Närmast kommer hon från en tjänst som regionchef för Hemköp i Göteborg och Småland.

– Det känns jättebra, det känns som att komma hem. Det är mycket som talar för att föreningen redan nu är på rätt och väg. Coop Värmland har idag en stark marknadsposition och en stark lokal förankring, säger hon till Fri Köpenskap.

Coop Värmlands styrelseordförande Håkan Thorell välkomnar Anneli Borg Lundgrens gedigna kompetens inom dagligvaruhandeln till föreningen.

– Hon kommer att bli en nyckelspelare för att tillsammans med ledningsgruppen, övriga medarbetare och oss inom styrelsen gå vidare i den resultatresa som redan har inletts, säger han i en kommentar.

Anneli Borg Lundgren kommer att att börja sin nya tjänst den 6 april. Fram till dess fortsätter HR-chefen Charlotte Lunås som tillförordnad vd.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.096